Links og gode ideer - Lerbakkens Grundejerforening, Skødshoved, Knebel

Gå til indhold

Hoved menu:

Links og gode ideer

Har du en god ide til aktiviteter, steder der er værd at se eller handle, forslag til håndværkere eller ligende så kan du sende en mail til webmasteren, så sørger han for at det kommer her på siden.

Akut lægebehov:
Ved akut lægebehov har Molslægerne i Knebel åbent for alle og uden tidsbestilling på hverdage i tidsrummet 8:00-9:30. Se mere her. Deres adresse er Knebel Bygade 28, 8420  Knebel.

Hjertestarter:
Vores egen hjertestarter befinder sig på Lerbakken 21. Fra Solbakken og Stien er det tilladt at løbe igennem haven, Lerbakken 24 (det grå hus med flagstang). Huset ligger lige overfor nr 21.

Nærmeste hjertestater uden for vores vej forefindes på Zion 11. Du kan finde flere hjertestartere, hvor du end er, vha. appen "Trygfonden Hjertestart". Appen er gratis.
Du må gerne løbe gennnem haven og hækken i Lerbakken nr 7 ind til Zion nr 6. derfra er der meget kort op til nr. 11 hvor hjertestarteren er placeret.

Appen "112" er gratis og den oplyser automatisk din position, når du ringer til alarmcentralen via appen. Download den, åben den og indlæs basis info (opsætning) - inden du for brug for hjælp!

Miljøstyrelsen har lavet en liste over indvasive arter i de danske haver. Det omfatter bl.a. Bjørneklo, Rynket Hybenrose, Japansk pileurt m.f.
Se listen og få en guide til at udryden planterne i din have her.

Hundeloven: se den her.

Husk at stormsikre af dit affaldsstativ/renovationsspand - det er træls for både dig og dine naboer at kommer herud og se dit affald spredt ud over det hele efetr lidt "blæsevejr".

Per har fundet en app der kan spotte fartkontroller - den kan han kraftigt anbefale, nu hvor politiet har fået 75 fotovogne - de er dog ikke set på Lerbakken ... endnu ! App'en hedder fartkontrol.nu!

Michael har fundet en hjemmeside, som han kan anbefale, omend hastigheden er noget lavere - Den hedder  www.spor.dk og giver et bud på mange gå-turer rundt om i Danmark - blandet en lille tur rundt på Skødshoved. Til hver tur kan man downloade en lille folder, som man kan udskive og tage med. Den beskriver (na-)turen ! Kan varmt anbefales!

Der findes også en APP med gode vandreture i Mols bjerge søg i App-store eller
google play efter "Mols Bjerge". Den kan udnytte smartphonens gps, så du aldrig farer vild !
Denne app kan også varmt anbefales.

Prøv at lave en lækker salat af lokale råvarer: Strandkål - Kystens asparges.

Strandkålen vokser på de danske stenstrande og indeholder masse af vitaminer og mineraler.

Pluk nogle små friske skud strandkål og læg dem i blød. Lav en marinade af citron og honning. Snit stængel og blade og bland med marinaden.

Velbekomme !

Strandkål på strand:

Strandkålssalat på bordet:

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu